Postaládákba rejtett traffipax

2013-július-13 (szombat) 11:15:22 | Kategória: Hírek

Postaládákba rejtett traffipax

Egy e-mail-ben terjedő lánclevél szerint a Rendőrség postaládáknak álcázott traffipaxokkal vadászik a gyanútlan gyorshajtókra. Ezt a pletykát egy Zsámbékon készült fotóval próbálják hitelesíteni. A posta elmondása szerint pedig ezek csak úgynevezett támponti levélszekrények. Na, de mi az igazság?

A történet már elsőre is képtelenségnek tűnik, de a biztonság kedvéért az Origo utánajárt a dolognak, hogy mit keres a település végét jelző tábla közelében egy akár traffipaxnak is nézhető postaláda.

Elég belepillantani néhány fórumba, hogy kiderüljön, vaklármáról van szó: több településen is telepítettek már hasonló dobozokat. Esztergom környékén is voltak már, akik traffipaxnak hitték a ládát, abba belenézve azonban nem láttak semmilyen elektronikus eszközt.

Az Origo megkeresésére Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta Zrt. szóvívője az alábbiakat nyilatkozta:  "A fényképen egy támponti levélszekrény látható, amely a települések külterületén élő lakosok részére érkező postai küldemények, illetve feladott levelek elhelyezésére szolgál." Így próbálta tisztázni az egyértelmű félreértést a levélláda trafipax tévhittel kapcsolatban.

"A Zsámbék külterületén élő lakosok számára címzett postai küldeményeket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság engedélyével támponti levélszekrények útján kézbesítjük.

A városban négy helyen, két-két láda telepítésével létesített a Magyar Posta támpontot. A levélszekrényen látható ablak a kézbesítő támponton való tartózkodási idejének jelzésére vonatkozó tábla elhelyezésére szolgál. A támponti levélszekrényben traffipax nem található."

A traffipaxok álcázása egyébként bevett gyakorlat külföldön, több nyugat-európai országban kukáknak, transzformátorháznak is "csomagolják" a sebességmérő dobozokat. Tehát az ördög sosem alszik.

VisszaTovábbi cikkek

Postaládákba rejtett traffipax című cikkhez hasonló írás: Óvatosan a gázzal, teleszórják traffipax-szal az országot