Honda a kezdetektől napjainkig

2013-október-21 (hétfő) 22:00:56 | Kategória: Retrológia

Honda a kezdetektől napjainkig

A japán Honda, avagy teljes nevén Hona Motor Company egy tokiói székhellyel rendelkező multinacionális vállalat. A cég 1948-ban alakult, még Honda Motor Co. Ltd. névvel, de már a harmincas évekbe visszanyúlnak gyökerei, és már az első perctől fogva a kiemelkedő és kivételes színvonalú mérnöki és elektronikai teljesítményével vált ismertté, amit az elkövetkezendő 50 év során csak tovább erősített, méghozzá olyan értékekkel, mint amilyen például a környezetvédelem.

A Honda 1977 óta erőteljesen kitört a japán piacról, így a cég elsődleges piacává az Egyesült Államok és egyéb nyugati régiók váltak, az utóbbi években így például Európában is egyre népszerűbbé válik a márka. A Honda egy rendkívül sokszínű vállalat, hiszen bár fő profiljának az autókat és a motorokat tekinthetjük, de ezen felül már évtizedek óta gyárt munkagépeket, hajtóműveket és különálló motorokat is. A cég nevéhez fűződik a világ első, kifejezetten elektromos üzeműre épített akkumulátorral működő autója is.

Honda Civic 1975

A Honda a megalakulást követő első évek után leginkább a második világháborút követően vált meghatározó autógyártóvá, amit az ötvenes években, a koreai háború tovább fokozott, így gyors kereskedelmi sikereket ért el a vállalat. Habár a Honda mindig is a technológiai újdonságokról és a gyorsaságról volt híres, a sportautók mellett a hetvenes évektől egyre inkább áttértek a családi és a luxusautók gyártására is, így ma már olyan széles termékpalettával rendelkeznek, amibe még a hobbiterepjárók is beleférnek. A Honda nevét leginkább a kilencvenes években ismerhették meg alaposabban is a világ autórajongói, hiszen a cég ekkor vált igazán multinacionálissá, ami magával hozta a nyugati világ igényeinek kielégítését is, ami sokkal inkább a családi autómodellekben és a felsőkategóriás modellekben nyilvánult meg.

Retro Honda Civic

VisszaTovábbi cikkek

Honda a kezdetektől napjainkig című cikkhez hasonló írás: Mercedes-Benz a kezdetektől napjainkig