Újabb rangos elismerést kapott a Nissan

2013-október-21 (hétfő) 19:43:44 | Kategória: Hírek

Újabb rangos elismerést kapott a Nissan

Újabb rangos elismerést gyűjthetett be a Nissan a közelmúltban, lévén a kérdéses autómárka, illetve a mögötte álló képviselés kapta meg a 2013-as Ceatec Innovation Awards fődíját, méghozzá a cég által kifejlesztett, egyedülálló és forradalmi vezetéstámogató rendszer miatt.

A díjat minden évben az amerikai szakújságírók döntése alapján osztják ki, és a Nissan most első ízben nyerte el a fődíjat, ami minden évben a legjobb olyan terméknek vagy szolgáltatásnak jár, amit a Ceatec Japan 2013-on állítanak ki. A független újságírókból álló zsűri sajátos kategóriában tanulmányozza a kérdéses rendezvényen kiállított tárgyakat, hogy megtalálják közülük a legjobbat. Ezt egy olyan szűrőn keresztül vizsgálják, hogy az adott találmány milyen potenciális hatást gyakorolt az amerikai piacra, valamint mennyire tekinthető innovatív és forradalmi újdonságnak. A Nissan az első autóipari vállalat, aki megszerezte a Ceatec Innovation Awards fődíját, sőt mi több, a cégcsoport a Smart Mobility díjat is bezsebelte, méghozzá a különdíjazottak kategóriájában.

Nissan

A Nissan még augusztusban mutatta be technológiai újdonságát, amivel elkötelezték magukat amellett a cél mellett, hogy 2020-ig több olyan önjáró autót is kifejlesztenek, amelyek kereskedelmileg is életképesek. A cég vezetéstámogató rendszere tulajdonképpen nem más, mint a korábban jól ismert Aktív Biztonsági Pajzs továbbfejlesztése, amely 360 fokban képes figyelemmel kísérni a jármű teljes környezetét, ezáltal képes figyelmeztetni a veszélyekre a sofőrt, és szükség esetén még be is avatkozhat a vezetésbe. A technológia alapvető elképzelése az, hogy az autó saját maga, egy harmadik fél beavatkozása nélkül is képes legyen felmérni környezetét és biztonságosan kezelni azt.

Nissan

Nissan

VisszaTovábbi cikkek

Újabb rangos elismerést kapott a Nissan című cikkhez hasonló írás: Magyarország autóállományának állapota